Ervaringsgegevens van patiënten optimaal benutten

Last modified by Gerritjan Koekkoek on 2020/01/19 22:03

Voor zeldzame ziekten is het van groot belang dat de weinige beschikbare gegevens van patiënten worden verzameld, vastgelegd en optimaal benut in patiëntenregisters.

Bij het opzetten, beheren en benutten van patientenregisters is belangrijk om patiënten en patiëntervaringen optimaal te betrekken.

Registerzoeker, Checklist patient betrokkenheid, Voorbeelden

Een nieuwe site, mede mogelijk gemaakt door het Innovatiefonds Zorgverzekeraars en met behulp van de VSOP, geeft patiëntenorganisaties en onderzoekers handreikingen om (ervarings)gegevens van patiënten te ontsluiten en benutten en om patiëntbetrokkenheid bij registratie van gegevens te verhogen. 

Op deze site is, tot onze vreugde, ook een mooie uitleg over WaihonaPedia. Het geeft, denken wij, goed weer welke rol WaihonaPedia kan betekenen voor communities als de onze!

Tags:
Created by Gerritjan Koekkoek on 2018/09/05 14:23
    

About the website contents

All of the information contained within these questions and answers is for education purposes only. The place to get specific medical advice, diagnoses, and treatment is your doctor. Use of this site is strictly at your own risk. If you find something that you think needs correction or clarification, please let us know at:

Send a email: wiki@waihonapedia.org or call us at: +31 (0)72 792 07 65

Participants and Partners:
copyrights