Theatervoorstelling Lastige Ouders

Last modified by Chequita Ketelaar-Damen on 2020/01/19 22:03

Als onderdeel van het programma Volwaardig Leven biedt het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport dit jaar op verschillende plaatsen in Nederland (27 maart Den Haag, 16 april Deventer en 28 mei Leeuwarden) de voorstelling ‘Lastige Ouders’ aan. Deze voorstelling is voor naasten van mensen met een beperking en een langdurige zorgvraag, hun omgeving en voor beleidsmakers en bestuurders in de zorg.

De voorstelling ‘Lastige Ouders’ is het verhaal van een moeder en een vader. Ouders van de liefste jongen ter wereld. Hij kan vreselijk goed zwemmen en kijkt recht in je ziel. Veertien jaar is hij. Maar zijn hoofd zit zo vol herrie dat hij misschien wel altijd twee zal blijven. In 'Lastige Ouders' nemen zij je mee in hoe het is om met een kind te leven dat voortdurende zorg nodig heeft. Een persoonlijk verhaal over hoe groot liefde en geluk kunnen zijn. 

Als moeder van een verstandelijk gehandicapt kind is actrice Marike van Weelden ervaringsdeskundige. Samen met theatermaker Pieter Tiddens heeft zij haar dagboeken bewerkt tot de voorstelling 'Lastige Ouders'.

De voorstelling op 27 maart is de aftrap van de theatertour ‘Lastige ouders’. Samen met kinderminister Mariam Yousfi (13) geeft minister Hugo de Jonge het startsein voor een landelijke dialoog over de ervaringen van naasten van mensen met een beperking. Mariam Yousfi zet zich in voor jonge mantelzorgers zoals broers en zussen van kinderen met een beperking. Met de theatertour willen we alle aspecten zichtbaar én bespreekbaar maken waar zij en andere naasten mee te maken krijgen.

De voorstelling is gratis, maar u dient zich wel van te voren aan te melden via het aanmeldformulier Deze voorstelling is op woensdag 27 maart 2019 om 20.00 uur in theater Dakota in Den Haag. 

Overige speeldata zijn op 16 april in Deventer en 28 mei in Leeuwarden om 20.00 uur. Via deze link  kunt u zich aanmelden voor Deventer en klik hier voor Leeuwarden.

Bekijk hier alvast de trailer van de voorstelling

Georganiseerd in samenwerking met Kracht van Beleving het theaterbureau voor de zorg

Tags:
Created by Chequita Ketelaar-Damen on 2019/03/04 12:18
    

About the website contents

All of the information contained within these questions and answers is for education purposes only. The place to get specific medical advice, diagnoses, and treatment is your doctor. Use of this site is strictly at your own risk. If you find something that you think needs correction or clarification, please let us know at:

Send a email: wiki@waihonapedia.org or call us at: +31 (0)72 792 07 65

Participants and Partners:
copyrights