09
Aug
2017

Even voorstellen: Stichting MEO

09
Aug
2017

Even voorstellen: Stichting MEO

Jul 14 2017

Wellicht heeft u een van ons medewerkers al gesproken. Vanaf maart zijn wij namelijk het supportteam van WaihonaPedia. Genoeg redenen om ons via deze weg aan u voor te stellen. Wij zijn Stichting MEO: een sociale onderneming uit Alkmaar, die initiatieven als WaihonaPedia ondersteunt en een maatschappelijke missie heeft, namelijk een arbeidsmarkt met gelijke kansen voor iedereen.

Het bestuur van een patiëntenorganisatie is vaak drukbezet: een koers uitzetten of bijsturen, dossiers doornemen, vergaderen, afspraken en uitgangspunten op papier zetten. Daar komen dan ook nog allerlei andere taken bij: plannen, mailen, zorgen dat de juiste mensen over de juiste documenten beschikken - enzovoorts.
 Uiterst belangrijk, maar besturen en administreren is niet het bestaansrecht van een patiëntenorganisatie. Wij nemen graag zoveel mogelijk uit handen, zodat de initiatiefnemers van WaihonaPedia tijd en energie aan het belangrijkste kunnen besteden: opkomen voor uw belangen. Immers, wie de handen vol heeft aan zichzelf, kan geen vuist maken voor een ander. Daarom houden wij voor WaihonaPedia onder andere de mailbox bij, zorgen we ervoor dat alle accounts worden aangemaakt en zijn we telefonisch altijd bereikbaar voor vragen.

Hierbij hebben we een maatschappelijk doel: een arbeidsmarkt met gelijke kansen voor iedereen. We zijn een leerwerkbedrijf voor jongeren die deze kansen minder krijgen, bijvoorbeeld vanwege een beperking als autisme of AD(H)D. Door werkervaring op te doen, staan ze sterker en verkleinen ze hun afstand tot de arbeidsmarkt. Onze professionele begeleiding garandeert werk van hoge kwaliteit en zorgt dat de leerlingen waardevolle kennis opdoen, waarmee ze aantrekkelijker worden voor werkgevers in hun vakgebied. Een jobcoach ondersteunt hen bij het vinden van een daadwerkelijk betaalde baan, zodat er na Stichting MEO weer een duurzaam toekomstperspectief is. Ook proberen we zelf zoveel mogelijk betaalde banen te creëren.
 Wij willen maatwerk bieden, zowel aan onze collega’s als aan onze opdrachtgevers. We richten onze manier van werken zo in, dat mensen de ruimte krijgen hun talenten te ontdekken en te benutten. Dit leerproces - praktijkgericht, in teamverband, gecombineerd met echte opdrachten – houdt onze collega’s blijvend gemotiveerd en stimuleert de ontwikkeling van vakinhoudelijke en sociale werknemersvaardigheden.
 We willen daarmee andere werkgevers laten zien wat er allemaal mogelijk is zodra ze mensen de kans geven hun talenten te ontdekken. We willen dus niet alleen een dienstverlener, maar ook een inspirerend voorbeeld zijn. Pas als iedereen op de arbeidsmarkt evenveel kansen krijgt, hebben wij ons doel bereikt.

Naast bestuursondersteuning en ledenadministratie ondersteunen we organisaties als WaihonaPedia ook op andere manieren. Zo verzorgen we drukwerk, webdesign, grafische vormgeving, redactiediensten en meer. Wilt u meer weten over onze organisatie? Kijk dan eens op onze website: www.stichtingmeo.nl. U vindt ons ook op facebook.com/StichtingMEO en twitter.com/StichtingMEO. We kijken ernaar uit om u namens WaihonaPedia van dienst te kunnen zijn!

MEO_Logo_DEF.png

Tags:
 

All of the information contained within these questions and answers is for education purposes only. The place to get specific medical advice, diagnoses, and treatment is your doctor. Use of this site is strictly at your own risk. If you find something that you think needs correction or clarification, please let us know at: 

copyrights