Community

Rare Disease Day, Update

Een creatieve start met het kernteam op Rare Disease Day!

Op donderdag 29 februari, tijdens de jaarlijkse 'Rare Disease Day', zaten wij met ons kernteam en Flatland Visuals aan de tekentafel. Samen met ons divers kernteam, bestaande uit een ouder, psycholoog, neuropsycholoog, kinder- en jeugdpsychiater, arts VG en uitvoerend onderzoeker, leidde Flatland Visuals de eerste creatieve sessie. Het samenkomen van deze experts leidde tot een waardevolle eerste schets van de plaat. Samen bespraken we wat de inhoud van de praatplaat moet worden en welk doel het moet dienen en voor wie dit bedoeld is. We zijn er nog lang niet, maar het was een hele mooie start!

Op dit moment zijn wij bezig met interviews (gesprekken) met ouders van mensen met EMVB o.b.v. een genetisch syndroom met moeilijk verstaanbaar gedrag, waarin wij vragen over het zorgnetwerk rondom hun kind en hoe zij de samenwerking met betrokken zorgprofessionals hebben ervaren. Wij hebben tot nu ouders benaderd die aan ons vooronderzoek hebben deelgenomen. Mogelijk zoeken we binnenkort meer ouders die bereid zijn hun ervaringen met ons te delen. In dat geval, zullen we hier een bericht plaatsen.

Ben je nieuwsgierig naar de schets? Voorzichtig delen we het, want het is slecht een eerste schets die we tijdens het onderzoek met onze bevindingen rijker zullen maken. Dus blijf ons volgen om te zien hoe de plaat steeds meer vorm gaat krijgen. 

canvas ingevuld.jpg

Gerritjan Koekkoek

Posted by

Page history
Last modified by Gerritjan Koekkoek on 2024/07/04 17:21
Created by Gerritjan Koekkoek on 2024/07/04 17:11

About the website contents

 

All of the information on this WebSite is for education purposes only. The place to get specific medical advice, diagnoses, and treatment is your doctor. Use of this site is strictly at your own risk. If you find something that you think needs correction or clarification, please let us know at: 

Send a email: wiki@waihonapedia.org